Go to Top

Schrijfweekend

SCHRIJFWEEKEND

Heb je al heel lang een idee in je hoofd, maar komt het er niet van om het op te schrijven?

Investeer dan in jezelf en laat mij je helpen om snel een stap verder te komen.
Door het aanbieden van mijn praktijkervaring krijg je nuttige informatie over de opbouw en structuur. Je kunt hierdoor niet alleen een verhaal/boek op de juiste manier starten, maar het helpt je ook om te ontdekken waarom jouw verhaal maar bleef kabbelen.  Zelfs schrijvers die hun hele boek al klaar hebben, krijgen meer inzicht hoe ze met wat simpele ingrepen hun verhaal op een hoger niveau kunnen brengen.

Een universeel schrijfweekend voor levensverhalen-(historische)romans-thrillers-jeugdboeken

 

 

Te weinig tijd?

Herken je dit: Je bent net begonnen met schrijven en dan word je al uit je concentratie gehaald door de telefoon, je kinderen, twitter, facebook of je Lief die wil weten hoe lang je nog bezig bent? Je hebt met moeite tijd vrijgemaakt en na een half uurtje loop je vast? Het idee van het boek is er, maar hoe geef je dat vorm?
Ga dan mee op een schrijfweekend waarbij je naast een aantal workshops ook individueel gecoacht wordt. Dit is je kans om een grote schrijfsprong te maken onder deskundige begeleiding.

Een heel weekend ongestoord schrijven. Geen afleiding, wel opleiding!

 

  

 

Voor wie? 

Iedereen die zijn wens om een boek te schrijven serieus neemt en echt in zichzelf wil investeren. Het is zowel bedoeld voor beginnende als voor gevorderde auteurs, iedereen krijgt namelijk persoonlijke coaching op zijn/haar niveau.

.

Wat houdt een schrijfweekend in? 

Elke dag starten we met een workshop over schrijftechniek. Daarnaast krijg je hulp bij jouw eigen verhaal, een feedbackbijeenkomst waar je veel van elkaars verhalen en aanpak leert én je kunt alle vragen stellen die opkomen. Diverse technieken komen aan de orde, waarbij ik let op de ervaring van de verschillende schrijvers.
Van tevoren vraag ik je daarom een deel van je verhaal op te sturen met daarbij de problemen waar je tegenaan loopt, zodat ik de trainingen en/of coaching daarop kan richten.

 

Herken je deze vragen?
- je weet niet hoe je moet beginnen?
- Hoe bouw ik een plot?
- Hoe bedenk ik boeiende personages?
- Hoe maak ik het spannend?
- Hoe schrijf ik een dialoog?

Deze schrijfzaken kunnen aan bod komen. Tijdens het weekend is er tijd om samen te sparren, om elkaar feedback te geven en om zelf scenes te schrijven. De interactie is een extra kracht.
Ik deel mijn praktijkervaring om jouw verhaal te laten glanzen, zowel tijdens het BASIS schrijfweekend als tijdens het VERDIEPENDE schrijfweekend

 

 

 

Reactie van een deelnemer:
Barbara schrijft over het schrijfweekend in een blog 'Hoe belangrijk is een schrijfcursus?' op Schrijven online:

"Ik merkte dat naarmate mijn boek vorderde ik meer behoefte kreeg aan concrete handvatten in plaats van vrijblijvende schrijfoefeningen en schrijftijd. Een schrijfweekend in de Betuwe was voor mij het antwoord. De begeleiding was strak, persoonlijk en gericht op resultaat. Daarnaast liet de beperkte tijdspanne van drie dagen geen tijd over voor lummelen."

 

Wanneer zijn de weekenden?

 

September weekend 2017  in de Betuwe: 

vrijdag 1 september 2017 (v.a. 15:00 uur) tot zondag 3 september 2017 (ca. 17:00 uur) In een mooie Bed & Breakfast in de Betuwe; we hebben hierbij de beschikking over een eigen gebouw.

- schrijftrainingen over verschillende schrijftechnieken
- schrijfcoaching over jouw eigen verhaal, op jouw niveau
- Feedbackbijeenkomst waar je veel te weten komt over de kracht van verhalen
.

--> Sorry... VOL

 

 

16-18 FEBRUARI 2018 --> BASIS schrijfweekend

vrijdagmiddag v.a. 15:00 uur tot zondagmiddag  17:00 uur
In een mooie Bed & Breakfast in de Betuwe; we hebben hierbij de beschikking over een eigen gebouw.

- schrijftrainingen over verschillende schrijftechnieken
- schrijfcoaching over jouw eigen verhaal, op jouw niveau
- Feedbackbijeenkomst waar je veel te weten komt over de kracht van verhalen

 

 

23-25 FEBRUARI 2018 --> VERDIEPEND schrijfweekend

vrijdagmiddag v.a. 15:00 uur tot zondagmiddag  17:00 uur
In een mooie Bed & Breakfast in de Betuwe; we hebben hierbij de beschikking over een eigen gebouw.

- schrijftrainingen over verschillende verdiepende schrijftechnieken
- schrijfcoaching over jouw eigen verhaal, op jouw niveau
- Feedbackbijeenkomst waar je veel te weten komt over de kracht van verhalen

.

 

Wat kost het?

  € 445 (vrij van btw)

Minimaal 4 en maximaal 7 personen
2 overnachtingen in eigen kamer
Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer
Inclusief 2 keer uitgebreid ontbijt
Lunch en diner (exclusief) worden in overleg verzorgd (zelf koken/uit eten)

 

--> Wil je samen met een schrijfmaatje komen (in gedeelde kamer), dan is er een leuke korting mogelijk.

Reserveer op tijd een plek, want de schrijfweekenden lopen altijd erg snel vol.

Heb je vragen over een van de schrijfweekenden?
Stuur me gewoon een mailtje

 

Aanmelden

Antwoorden op veelgestelde vragen

Vraag: Wat is het verschil tussen een schrijfweekend en een schrijfvakantie?

Antwoord: Een schrijfweekend is in Nederland. Een schrijfweek is in het buitenland, in de Algarve (Portugal) waar ik sinds kort een huis heb.
Feitelijk is een schrijfweek een dubbel schrijfweekend in een zuidelijker omgeving.
Tijdens een schrijfweek heb je meer schrijftijd om zelf aan je boek te schrijven.

Vraag: Ik ben al een tijd bezig met schrijven. Heeft een schrijfweekend dan wel zin?

Antwoord: Doordat ik voor aanvang van het schrijfweekend altijd een deel van de verhalen lees, maak ik mijn programma voor de schrijfworkshops op maat voor de deelnemers die in het weekend komen. Ook al heb je bepaalde schrijftechnieken al eerder gehad, mijn ervaring met voorgaande deelnemers is dat ze altijd weer nieuwe informatie oppikken. De schrijfcoaching krijg je altijd op jouw niveau, waarbij we vooral gaan kijken waar jij vastloopt of vragen over hebt.

Vraag: Moet ik mijn verhaal met de andere deelnemers delen

Antwoord: Het is nooit verplicht om je verhaal te delen. Zeker bij een autobiografisch verhaal kan dat heel gevoelig liggen. Toch kan delen van je verhaal je wél verder brengen. Ik zorg voor een veilige omgeving, maar er is niets verplicht!

Vraag: Hoe zit het met mijn privacy?

Antwoord: Jouw verhaal is veilig bij mij, omdat ik als geen ander begrijp hoe kwetsbaar dit kan zijn. Het is best eng om jouw verhaal te delen. Maar toch is dat een eerste stap naar groei. Er wordt vertrouwelijk omgegaan met jouw verhaal, zie ook de algemene voorwaarden (te vinden op het inschrijfformulier)

Vraag: Krijg ik maar één keer hulp bij mijn verhaal of kan ik ook extra gesprekken krijgen?

Antwoord: Tijdens een schrijfweekend krijgt iedere deelnemer een uitgebreid begeleidingsgesprek. Wil je meer hulp, dan kunnen we daar afspraken over maken na afloop van het weekend.

Vraag: In welke Bed en Breakfast slaap ik?

Antwoord: Meestal reserveer ik de twee gebouwen van B&B De Remketting, in Slijk Ewijk (De Betuwe)

Vraag: Wat is het verschil tussen een basis weekend en een verdiepend weekend?

Antwoord: Tijdens een basisweekend krijg je vnl basis schrijftechnieken, zoals hoe bouw je een verhaal op. Daarnaast kijk ik vooral naar waar de deelnemers behoefte aan hebben. Een verdiepend schrijfweekend is vooral bedoeld om de diepte in te gaan. Het is dan wel prettig als je al enige schrijfervaring hebt. Twijfel je? Neem dan contact met me op.

 

 

Extra informatie:

Begeleiding tijdens het weekend

Tijdens het weekend krijg je individuele begeleiding bij jouw schrijfproblemen. Juist feedback op jouw teksten en hulp bij een volgende stap, kan je helpen om verder te komen bij het schrijven van jouw boek. Op vrijdag starten we met een inspirerende schrijfopdracht. Voor iedere deelnemer wordt daarnaast ruim tijd uitgetrokken voor een individuele sessie. Gedurende het hele weekend krijg je veel informatie aangeboden en zal ik als schrijfcoach bereikbaar zijn voor alle mogelijke schrijfvragen. Een afsluitende sessie op zondagmiddag zal zich voornamelijk richten op welke stappen je nog kunt maken tot je uiteindelijke doel: een eigen boek.

Ontspanning in de omgeving  Natuurlijk is er ook tijd om lekker te ontspannen en een wandeling te maken in de nabije omgeving.
Onderaan de pagina vind je meer foto's en informatie over de omgeving

Heb je interesse in een schrijfweekend, maar kun je niet op een van deze data? Neem even contact op, dan zet ik je op de lijst geïnteresseerden  (contact)

 

Aanmelden:  via onderstaande knop

Aanmelden

 

Aanbevelingen:

Jinn schreef een verslag over het schrijfweekend in november 2015:  Jinns blog

Antoinette Kalkman over schrijfweekend maart 2014: “Met veel plezier kijk ik terug op het schrijfweekend in Elsendorp. De omgeving is vast prachting, maar ik heb er weinig van meegekregen. Zo werd ik meegezogen in de schrijftraining van Marelle. Praktisch en pragmatisch waarbij theorie gelijk kon worden omgezet in praktijk. Mijn verhaal is rond. Ik heb personages verder beschreven en het conflict duidelijk gemaakt. Ook is de verhaallijn veel ronder geworden. Kortom; alle tips die Marelle heeft gegeven, hebben gezorgd voor een karrevracht aan inspiratie. Marelle is een vakvrouw als schrijfster en bovendien ook gewoon een leuk mens! Ik kom zeker terug voor een verdiepend schrijfweekend!”

Linda Wensing over schrijfweekend januari 2014:  "Afgelopen januari heb ik een schrijfweekend gevolgd bij Marelle. Dat betekende twee/ drie dagen volledig bezig zijn met het creatieve proces van schrijven in een kleine groep van mensen, die ieder voor zich op weg zijn met het maken van hun eigen verhaal. Het was een inspirerende ervaring. Marelle is zeer kundig en ervaren op haar vakgebied, weet iedereen met gerichte adviezen een stap verder te brengen, en is bijzonder aardig. Naast leerzaam was het weekend dan ook nog eens ontspannend en erg gezellig."

Laura van Steenveldt over schrijfweekend augustus 2013: "Op Twitter zag ik het langskomen: een schrijfweekend in een Brabantse boerderij. 'Dat is wat voor mij!' dacht ik meteen. Hoe waar dat bleek te zijn ontdekte ik een paar maanden later. Met een writers block door de drukke waan van de dag en niet meer overziend wat ik nou daadwerkelijk wilde met schrijven kwam ik vrijdagmiddag aan.
We gingen gelijk van start. In de persoonlijke coaching werd me duidelijk wat ik wil bereiken met het schrijven, leerde ik waar mijn focus zou moeten liggen en wat de zwakke plekken zijn in mijn teksten. In de trainingen leerden we hoe je je verhaal opbouwt, je hoofdpersonage goed neerzet en de spanning opbouwt. Er was veel tijd om aan je eigen verhaal te werken, wat iedereen door de inspirerende lessen enthousiast deed. Door dit weekend nam mijn verhaal duidelijke vormen aan. Iets waar ik al zo lang naar op zoek was. En naast de vele leerzame momenten, het harde werken en de enorme inspiratie was het ook nog eens super gezellig. Ik ga zeker nog eens terug!"

Lia Schellekens over schrijfweekend augustus 2013: "Afgelopen weekend heb ik een schrijfcursus gevolgd bij Marelle Boersma. Bijna drie dagen lang leren hoe je je thriller spannend kunt schrijven. In een gezellig klein groepje, op een prachtige locatie, les volgen, schrijven en samen evalueren. Met elkaar hebben we heel wat geleerd, geschreven, gelachen, gekookt en gewandeld. Als geen ander weet Marelle hoe ze de groep moet inspireren en motiveren. Dankzij haar zijn er dit weekend vier prachtige boeken verwekt. Heb er erg veel van geleerd en denk er iedere dag nog met een glimlach op mijn gezicht aan terug!"

Esther van der Wal (Redactiebureau Sterk) over het schrijfweekend in april 2013: "Ik heb genoten van het Schrijfweekend in de Betuwe onder leiding van Marelle Boersma. Even weg uit mijn eigen dagelijkse routine, op een prachtige locatie met een kleine, heel diverse groep voor wie schrijven de verbindende factor is. Marelle dringt niemand iets op, maar stelt de juiste vragen, waardoor zowel beginnende als gevorderde schrijvers handvatten aangereikt krijgen om verder te komen met hun verhaal. Een bijzondere ervaring, ik kan het iedereen aanraden!"

Juliette Nes over het schrijfweekend van april 2013: "Jouw coaching was goed. Je legde de vinger precies, althans bij mij, op de zere plek: Hoe breng ik de personages in mijn verhaal tot leven? Het was toevallig dat ik bij thuiskomst een mail aantrof van een goede vriend, neerlandicus, die mijn novelle had gelezen en met precies dezelfde kritiek kwam. De sfeer was bijzonder, geen onvertogen woord. Ik hoop dat je altijd zulke groepen krijgt."

Aanmelden

 

 

Tijdens een weekend schrijven kun je ook op en top genieten van de omliggende omgeving.

Al met al een prachtige omgeving om in alle rust te kunnen schrijven. We hebben een heel weekend de beschikking over het hele huis, zodat er altijd een plekje te vinden is om je te laten inspireren en jouw boek te schrijven. Rust wordt hier geschreven met een hoofdletter 'R'.