Go to Top

Vals Alarm – Marelle Boersma

VALS ALARM - PSYCHOLOGISCHE THRILLER

Vals Alarm nieuwe coverEen scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader?

Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. In die volgorde. Als Roderick bij een jongere vriendin intrekt, blijkt hij zijn vertrek zorgvuldig te hebben voorbereid. Janna blijft berooid achter. Ze onderneemt een laatste poging om de schade te beperken, maar haalt zich hiermee de woede van haar ex op de hals. Te laat beseft ze dat Roderick haar harder kan raken dan ze ooit had gedacht. Als hij ervoor zorgt dat Fleur gedwongen uithuis geplaatst wordt, knapt er iets in haar...

- Prijs: € 14,95   psychologische thriller Vals Alarm
- ebook € 4,99
- luisterboek € 19,95
- 2011

2e prijs bij Thriller Awards 2012 van Crimezone.
Wekenlang in de bestseller top 60
De 13e druk is verschenen

Ruim 70.000 exemplaren verkocht! 

 

Volkskrant: 'Schrijnend spannend.'

Crimezone.nl: 'Een echte pageturner.'

Viva: 'Marelle zet een ijzersterk verhaal neer. Je wordt het boek ingezogen en komt er niet meer uit tot je de laatste bladzijde hebt omgeslagen.'

Libelle.nl: 'Vals Alarm is een boek dat je wakker schudt en doet realiseren dat situaties als deze echt gebeuren.'

 

TEKSTFRAGMENT

tekstfragment_Vals_alarm_Marelle_Boersma


RECENSIES

Volkskrant: “Zou een verhaal uit de realiteit kunnen zijn. Werk van jeugdzorg, die faalt in waarheidsvinding.  Schrijnend spannend.”

Crimezone.nl: “Dit zesde boek van Marelle Boersma is een echte pageturner. De betrokkenheid van de auteur bij het thema blijkt uit alle bladzijden en ze heeft er een spannende, boeiende thriller omheen geschreven.” ****

Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en Noordhollands Dagblad: “Marelle Boersma verweeft vaak actuele misstanden in haar thrillers. Dit boek is geen pamflet om Jeugdzorg in diskrediet te brengen, maar wel een aanbeveling om waarheidsvinding beter toe te passen. Mooi opgebouwd met flashbacks en soms aangrijpend: tranen prikken bij het lezen van zo veel onrecht, rotstreken, blunders en machteloosheid.” *****

Libelle.nl: “Vals Alarm is een boek dat je wakker schudt en doet realiseren dat situaties als deze echt gebeuren.”

Ezzulia: “Vals alarm is typisch zo’n boek waarvoor je een bordje met ‘niet storen’ aan de deur wilt hangen.” ****

De Viva: “Marelle zet een ijzersterk verhaal neer. Je wordt het boek ingezogen en komt er niet uit tot je de laatste bladzijde hebt omgeslagen.”

Leesfanaten.nl: “Vals alarm is misschien wel een van de spannendste psychologische thrillers, die ik in tijden gelezen heb.” ****

Leesdame.blogspot: “Er bestaan boeken die vanaf het begin een lezer vast kunnen houden. Vals alarm van Marelle Boersma is zo'n boek!” *****

12ebooks.nl: Vals Alarm is uit het leven gegrepen, verontrustend en meeslepend. Mooi geschreven, in een korte en bondige stijl, met beeldende metaforen. Het plot is geloofwaardig, allerminst gemakzuchtig en verrassend. Een echte psychologische thriller die je niet makkelijk weglegt.


LEZERSREACTIES

Een kleine greep uit de vele reacties:

@mssjuuddy (Judith Visser) 28feb12:
@MarelleBoersma Uit! Je weet een groot en meeslepend gevoel van onrecht los te maken in de lezer, goed gedaan! #ValsAlarm

Bruna:*****
Prachtboek van Marelle Boersma! De stijgende lijn van de afgelopen jaren heeft zich duidelijk voortgezet, maar ik vraag me inmiddels af of het nog beter kan. Want Vals Alarm is wel heel mooi geschreven, de schrijfstijl is kort, bondig en pakkend terwijl de spanning voortdurend aanwezig blijft. Het thema is beklemmend en Marelle’s metaforen zijn zeer beeldend. Een echte psychologische thriller die je niet makkelijk weglegt.

2 dec ‘11 Simone Schut Sterkenburg
Vals alarm-Uit. Ben er stil van. Prachtig geschreven.
Absoluut kippenvel en dan te bedenken dat dit werkelijkheid kan zijn. Jij schud mensen wel wakker en dat is goed.

1 dec ‘11 Emmy:
Vals Alarm was weer één in de categorie "jammer, nu al uit!"

Bol.com Hartverscheurend aangrijpend *****
Wederom, zoals we inmiddels van Marelle gewend zijn, een verhaal uit het leven gegrepen. De manier waarop ze een (toekomstig) sociaal probleem weet te beschrijven is pakkend.
De hoofdpersoon in "Vals Alarm", Janna, is het slachtoffer van geld, macht en alcohol, een hartverscheurende combinatie. Je voelt haar onmacht en haar verdriet.

Bol.com de thriller van het jaar? *****
Wat een fantastisch boek! je wordt helemaal meegezogen met de ups en downs van moeder Janna, ze komt tot leven samen met Fleur. Als het boek uit is hou je nog steeds het gevoel dat het echt gebeurd is en dat je wil weten hoe het verder met ze gaat. Levensecht dus en spannend.
Wederom een heerlijk boek van de hand van Marelle Boersma , wie weet wordt het genomineerd voor de "thriller van het jaar", van mij mag het!

Selexyz: Wat een fantastisch boek! *****
'Vals alarm' is een eersteklas pageturner: spannend, uit het leven gegrepen, spannend, indrukwekkend, spannend, verontrustend en meeslepend.
Prachtig opgeschreven in korte, krachtige zinnen met mooie, rake beeldspraak.
Het boek trekt je het leven van de ik-persoon in en samen met haar ga je door heftige emoties en diepe dalen. Het plot is geloofwaardig, allerminst gemakzuchtig en verrassend. Al met al een fantastisch boek. Ik had het in twee dagen uit, ten koste van mijn nachtrust. Aanrader!

1-12-11
@mariskavv: En #valsalarm van @MarelleBoersma is uit! Een echte pageturner. Grijpt je vast en laat je niet meer los! #boekentip geweldig boek!

Bol.com Aangrijpend *****
Vanaf de eerste bladzijde pakt het boek je, maar het grijpt je ook aan, vooral als je bedenkt dat dit verhaal is gebaseerd op levensechte gebeurtenissen.
Woede, angst en kippenvel gaan beurtelings door je heen.

18-11-11 Marja Joosten-Luiks posted on Facebook:
"Heb Vals alarm uit!!pfff wat een goed boek en wat spannend en heftig! Iedereen die in de jeugdzorg werkt zou dit boek moeten lezen!! Greetz Marja "

11-11-11 @Eveline_Andreas
"Ik hoop dat dit boek de discussie op gang brengt. Het is vervolgens aan de politiek verandering door te voeren." @MarelleBoersma Vals Alarm

28-11-11 Lenie: Vals Alarm in een ruk uitgelezen. Herkenbaar. Zeker ook voor leerkrachten op scholen.

 

Heeft u Vals Alarm ook gelezen? Laat u dan een reactie achter onderaan deze pagina?

4 Responses to "Vals Alarm – Marelle Boersma"

 • Jacqueline Gruters
  March 6, 2013 - 8:03 am Reply

  Wat een ontzettend spannend boek, het verhaal zit goed in elkaar en binnen now time is het uit…
  Daarnaast zitten er elementen in welke in onze maatschappij ook werkelijk spelen.
  Eerlijk gezegd had ik nog nooit van je gehoord maar ga zeker ook je andere boeken lezen!!

 • Priscilla van de Meulenhod
  May 26, 2013 - 6:23 pm Reply

  Geweldig boek!!! Goed geschreven! Ik heb het in 1 weekend uitgelezen. Het boeide me enorm. Niet alleen om de schrijfstijl maar ook omdat het realiteit is!!

 • Esther
  June 5, 2013 - 12:15 pm Reply

  Net vals alarm uitgelezen. Het is het eerste boek van Marelle Boersma dat ik gelezen heb, maar zeker niet het laatste!
  Goed geschreven, je aandacht blijft constant bij het verhaal. Ongelooflijk dat dit soort dingen “kunnen” gebeuren

 • Natasja
  May 1, 2014 - 12:55 pm Reply

  Bizar hoe je in staat bent om met Vals Alarm een gevoel te omschrijven waarvan ik tot vandaag moeite heb om het onder woorden te brengen en ik ben nog maar op de helft.

Leave a Reply