Go to Top

Over Marelle

THRILLERAUTEUR MARELLE BOERSMA

“Ik ben een auteur die schrijft over actuele misstanden, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen.”

Ik schrijf verhalen die zich afspelen in het grijze gebied tussen waargebeurd en fictie. Slachtoffers nemen vaak uit zichzelf contact met mij op, omdat ze hun verhaal willen vertellen en andere mensen willen waarschuwen. Er is zo veel verborgen leed in Nederland; het is mooi dat ik mijn steentje kan bijdragen om het zichtbaar te maken.

Naast het zelf schrijven ben ik schrijfdocent omdat ik zelf ooit blij was dat ik schrijftrainingen kon volgen om mijn droom (een eigen boek) te laten uitkomen. Mijn actuele aanbod van workshops en schrijfweekenden vind je onder schrijftrainingen

Als geboren en getogen Arnhems meisje, ben ik uiteindelijk in Wageningen beland waar ik twee mooie jongens heb gekregen die nu beiden op eigen stevige benen staan.
Na jarenlang werken in het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek aan de Wageningen Universiteit ben ik helemaal voor het schrijven gegaan. Met mijn huidige partner woon en werk ik voor een groot deel in de Algarve (Portugal). De jarenlange droom van mijn partner - wonen en zelfvoorzienend leven in Portugal - werd onze gezamenlijke droom. Naast het schrijven organiseren we nu schrijfvakanties en schrijfretraites waarbij we de schrijvers ontvangen op ons landgoed. Wil je ons volgen in de Algarve, lees dan mee.

Ik heb nooit gedacht dat ik schrijfster wilde zijn/worden. Wel schreef ik vanaf mijn jonge jeugd alles op wat ik meemaakte of wat me bezighield. Maar pas vanaf het moment dat mijn vader een boek publiceerde begon het te kriebelen. En dat is nooit meer gestopt...

Bekijk dit interview dat Bookchoice met mij had, waarin ik precies uitleg waar mijn drijfveer zit voor het schrijven van mijn boeken.

Interview Marelle Boersma Bookchoice

 

 

schrijfster Marelle Boersma

Thema’s die ik heb beschreven zijn o.a. Bonussen topmanagers (Stil Water-2006) cosmetische chirurgie (Complex-2007), verleidingen voor verboden zaken (Schaduwspelen-2008), illegaal draagmoederschap (De Babymakelaar-2010), en moederliefde vs Jeugdzorg (Vals Alarm-2011), bezuinigingen in de zorg, mantelzorg (Moederziel-2013), stalken (Ik volg je-2013), vertrouwen na misbruik (Nobody-2014), de verdwijning van Maddy McCann (Enkele Reis- 2016) en Het gevaar van sociale media en internetdaten (Blind date-2017)

Blind date is in januari 2017 verschenen. Het gaat over de schrijnende eenzaamheid die je voelt als je alleen komt te staan. Op zoek naar een beetje liefde via internet komt Moon erachter dat internetdating een levensgevaarlijke jungle is.

 


LEZINGEN

Ik geef lezingen over allerlei facetten van het schrijverschap, zoals waargebeurde verhalen vs fictie, hoe werkt dat eigenlijk? Hoe word je schrijver? Hoe doe je research, en hoe ver ga je daarin? En wat heeft het schrijversschap mij gebracht? Vooral mijn boek Vals Alarm heeft bijzondere consequenties gehad. Ook mijn boek 'Ik volg je' is op een bijzondere manier tot stand gekomen.
Lezing aanvragen? Leuk! Je kunt mij boeken via  ZijSpreekt  Dit is het sprekersbureau voor vrouwelijke deskundigen op congressen en in de media. Zij verzorgen het verdere contact.

BIBLIOGRAFIE:

BOEKEN
Mijn boeken worden uitgegeven door: De Crime Compagnie De meeste zijn verkrijgbaar als een papieren boek én als ebook.

- thriller Nephila’s Netwerk
- thriller Stil Water
- literaire thriller Complex
- literaire thriller Schaduwspelen
- literaire thriller de Babymakelaar
- psychologische thriller Vals Alarm
- psychologische thriller Moederziel
- psychologische thriller Ik volg je
- thriller Nobody
- thriller Enkele reis
- psychologische thriller Blind date  
2005
2006 (heruitgave 2011)
2007 (ebook in 2012)
2008 (heruitgave 2012)
2010
2011 (2e prijs Thriller Awards Crimezone)
2013 (4e prijs Thriller Awards Crimezone)
2013
2014 (2e prijs Thriller Awards Crimezone)
2015
2017

KORTE VERHALEN

- kort verhaal De stilte van de duisternis
- kort decemberverhaal Winterlicht
- kort verhaal Leugenliefde
- kort verhaal De Biecht
- kort verhaal Kwetsbaar
- kort verhaal Vlinder
- feuilleton Tussen twee vuren    

2009
2009
2010
2011 (in bundel Verrassing)
2013 (in bundel Verleiding)
2014 (in bundel Het Cadeau)
2014 Kerstverhaal (in Tijdschrift Vriendin)

COLUMNS

Vanaf april 2016 ben ik columniste voor het magazine Seasons  Ik schrijf columns over ons leven in Portugal

ik heb columns/blogs geschreven voor:
- ezzulia.nl
- Resource, universiteitsblad Wageningen
- magazine Pure Thrillers
- Libelle online
- literair magazine Azra
- crimezone