Go to Top

Boeken

“Ik ben een auteur die schrijft over actuele misstanden, vaak gebaseerd op waargebeurde verhalen.”

Ik schrijf verhalen die zich afspelen in het grijze gebied tussen waargebeurd en fictie. Slachtoffers nemen vaak uit zichzelf contact met mij op, omdat ze andere mensen willen waarschuwen wat hun is overkomen. Er is zo veel verborgen leed in Nederland, en het is mooi dat ik mijn steentje kan bijdragen om het zichtbaar te maken.

Thema’s die ik heb beschreven zijn o.a. Bonussen topmanagers (Stil Water-2006) cosmetische chirurgie (Complex-2007), verleidingen voor verboden zaken (Schaduwspelen-2008), illegaal draagmoederschap (De Babymakelaar-2010), en moederliefde vs Jeugdzorg (Vals Alarm-2011), bezuinigingen in de zorg, mantelzorg (Moederziel-2013), stalken (Ik volg je-2013), de bijzondere kracht van vertrouwen (Nobody-2104), de verdwijning van Madeleine McCann (Enkele reis-2015)

Marelle met Enkele reis kl

 

Gewonnen prijzen:
Vals Alarm won 2e prijs Crimezone Thrillerawards (2012)
Moederziel won 4e prijs Crimezone Thrillerawards (2013)
Nobody won de 2e prijs Hebban Crimezone Thrillerawards (2014)

Op 10 oktober 2015 is mijn tiende thriller Enkele reis verschenen. Het verhaal is losjes gebaseerd op de vermissing van Madeleine McCann in Portugal. Lees meer over de achtergrond van dit verhaal.

Een reactie: 
"met deze gloednieuwe thriller kreeg zij voor elkaar wat ik mij bijna niet meer kon indenken: mijn jarenlange nummer één -'Vals alarm'- is gezakt naar de tweede plaats... ik heb mijn nieuwe favoriet gevonden!"

 

- - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - -

Er komt weer een nieuwe thriller aan... In januari 2017 ligt Blind date in de boekhandel.
Je kunt het boek nu al bestellen

BLIND DATE -
PSYCHOLOGISCHE THRILLER

blind-date-def

Ik zie jou. Zie jij mij ook?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Blind date verschijnt januari 2017

 

Waar gaat het verhaal over:

Moon is single en zoekt haar geluk in het datingcircuit. Ze houdt een blog bij met alles wat ze meemaakt en haar blog groeit uit tot een gigantisch populaire plek waar mensen elkaar ontmoeten. Ze krijgt steeds meer reacties, maar een van haar volgers is wel erg fanatiek. Hij wil háár. Het leven van Moon staat op het spel. Er is een oplossing, maar die is wel erg rigoureus…

Lees meer...

ENKELE REIS - THRILLER


 

Het definitieve vertrek van Suus naar Portugal heeft fatale gevolgen

Het geluk lacht Suus toe als ze haar droom volgt en naar het buitenland verhuist. Samen met zus Anouk en dochtertje Sterre settelt ze zich in een oude boerderij op het platteland van Zuid-Portugal.
Maar dan slaat het noodlot toe: Sterre verdwijnt spoorloos. Tijdens haar zoektocht merkt Suus dat er zaken voor haar verzwegen worden. Wie kan ze nog vertrouwen?

 

 

Verschenen 10 oktober 2015

Enkelereis_defkl

Lees meer...

 

NOBODY - THRILLER


 

Als je niemand meer hebt...

Een boek gebaseerd op waargebeurde ervaringen.

Vivian maakt zich zorgen over een van haar HAVO-leerlingen. De 17-jarige Lynn is afwezig en stil tijdens de lessen en lijkt zich meer en meer terug te trekken. Vivian vermoedt dat het meisje misbruikt wordt, maar Lynn laat niets los. Wanneer ze uiteindelijk achter de gruwelijke waarheid komt, is die erger dan ze ooit had kunnen bedenken …

 

 

Verschenen mei 2014

Nobody thriller

Lees meer...

IK VOLG JE -
PSYCHOLOGISCHE THRILLER

 

Hij volgt je, overal...
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een slachtoffer van stalking

Stel je voor: je woont samen met je vijfjarige dochter in een klein dorp waar je weinig vrienden hebt. Je bent eenzaam, dus als een aardige collega je thuis uitnodigt, neem je het aanbod graag aan. Maar wat als deze collega je niet meer met rust laat? Hij volgt je, overal...
Het overkomt Pien. Een op het oog onschuldig etentje met haar collega Theo mondt uit in een serie huiveringwekkende gebeurtenissen, waarbij Pien haar leven niet meer zeker is.

Verschenen december 2013

psychologische thriller Ik volg je

Lees meer... 

 

MOEDERZIEL - PSYCHOLOGISCHE THRILLER

Aan je familie valt niet te ontkomen...

Myrna lijdt aan ms. Toch probeert ze zo onafhankelijk mogelijk te functioneren. Als er een nieuwe liefde in haar leven komt, voelt ze zich beter dan ooit. Maar dochter Josje is niet gecharmeerd van haar moeders nieuwe vriend. Ze trekt bij Myrna in, om voor haar te zorgen. Zegt ze. Al snel neemt ze het hele huishouden over. De familieband wordt aangetrokken; strak en knellend. Dan wordt er in haar tuin een dode vrouw gevonden...

verschenen in januari 2013

Moederziel cover

Lees meer...

VALS ALARM - PSYCHOLOGISCHE THRILLER

Een scheiding komt in de beste families voor. Maar wat doe je als je kind inzet wordt van een wraakactie van de vader? 

Janna probeert haar veeleisende baan zo goed mogelijk te combineren met de zorg voor haar dochter Fleur en haar echtgenoot Roderick. In die volgorde.
Als Roderick bij een jongere vriendin intrekt, blijkt hij zijn vertrek zorgvuldig te hebben voorbereid. Janna blijft berooid achter. Ze onderneemt een laatste poging om de schade te beperken, maar haalt zich hiermee de woede van haar ex op de hals. Te laat beseft ze dat Roderick haar harder kan raken dan ze ooit had gedacht. Als hij ervoor zorgt dat Fleur gedwongen uithuis geplaatst wordt, knapt er iets in haar...

psychologische thriller Vals Alarm

 

 

Verschenen in 2011

>80.000 exemplaren verkocht

Lees meer...

HET VERBORGEN KIND - LITERAIRE THRILLER

Een jonge vrouw vecht voor haar ongeboren kind

Het leven van musicalster Femke van Dam is bijna volmaakt. Alleen haar grote kinderwens is onvervuld. Ze ziet zich gedwongen haar toevlucht te nemen tot het illegale circuit van commercieel draagmoederschap. Maar het wordt haar al snel duidelijk dat in de wereld van de babymakelaar andere regels gelden. Als haar echtgenoot bij een raadselachtig ongeluk om het leven komt, beseft Femke dat ook haar ongeboren kind gevaar loopt.

eerder verschenen in 2010 als:

DE BABYMAKELAAR

 de babymakelaar

Lees meer...

SCHADUWSPELEN -
LITERAIRE THRILLER

literaire thriller SchaduwspelenKan ze de verleiding weerstaan? Of is het pad naar succes gedoemd te mislukken?

Atlete Maud zet alles opzij om de absolute top te bereiken. Vriendschap, werk en zelfs de liefde moet wijken voor haar grenzeloze ambitie. Maar is dit voldoende om Olympisch goud te winnen? Zijn deze offers toereikend?
Dan wordt haar de oplossing op een presenteerblaadje aangeboden. Een oplossing met een zwart randje. Kan ze de verleiding weerstaan? Of is het pad naar succes gedoemd te mislukken?

Lees meer...

COMPLEX -
LITERAIRE THRILLER

literaire thriller Complex

De droom van een mooi uiterlijk ontaardt in een nachtmerrie...

Marjet, de hartsvriendin van Fenna, is al sinds haar jeugd ontevreden over haar uiterlijk. Als ze wordt geselecteerd voor een nieuw make-over programma, lijkt een droom uit te komen. Voor het oog van heel televisiekijkend Nederland zal zij, in het programma Bodymorfose, van een lelijk eendje veranderen in een mooie zwaan. Maar als de eerste kandidaten ziek worden, en enkelen zelfs overlijden, vreest Fenna voor het leven van haar vriendin.

Lees meer...

STIL WATER -
LITERAIRE THRILLER

literaire thriller Stil Water

Tijdens een hittegolf is de natuur geheel van slag. Wat leeft er in de Oosterschelde?

Zeeland wordt geteisterd door een hittegolf. Biologe en fervent duikster Rona van Baren kampt met ademhalingsproblemen en vreemde duizelingen. En ze is niet de enige die ziek wordt. Als ook nog onverklaarbaar veel dode bruinvissen aanspoelen, gaat Rona op onderzoek uit. Ze moet achter de oorzaak van de problemen komen voordat er slachtoffers vallen…

Lees meer...

NEPHILA'S NETWERK - THRILLER

Nephilas netwerkAl snel wordt duidelijk dat het één groot netwerk is...

Tijdens een duikvakantie op Corsica stuit Irene op geheime testen met duikcapes, die gemaakt zijn van een onbekend soepel materiaal. Samen met de Franse duikinstructeur Jean, gaat Irene op onderzoek uit en ze ontdekt dat de duikpakken gemaakt zijn van een supersterke vezel. Irene gaat op zoek naar de herkomst van het materiaal, maar haar nieuwsgierigheid kost haar bijna het leven. Als de zakenpartner van Jean plotseling verdwijnt en een spraakzame visser wordt aangereden komen de gebeurtenissen in een stroomversnelling.

Het spoor leidt naar de streek Marais Poitevin. In het nabijgelegen natuurpark heerst grote onrust vanwege de dood van een aantal otters. Tegelijkertijd wordt er onder raadselachtige omstandigheden een jongetje opgenomen in het ziekenhuis.

Langzamerhand wordt het Irene duidelijk dat al deze zaken als één groot netwerk in elkaar grijpen.

Dit debuut van Marelle is verschenen in 2005 en is niet meer leverbaar.

 

VERRASSING - BUNDEL KORTE SPANNENDE VERHALEN 

Een bundel spannende verhalen van 12 vrouwelijke thrillerauteurs rondom het thema 'verrassing'. 

Verrassing in 12 korte spannende verhalen over wraak, liefde, verdriet, zonde en lust, met bijdragen van hedendaagse vrouwelijke thrillerauteurs

€ 4,99
ook als ebook verkrijgbaar

 


VERLEIDING - BUNDEL KORTE EROTISCHE VERHALEN

Een bundel spannende verhalen van 13 vrouwelijke thrillerauteurs met een vleugje erotiek.

Foute mannen doen het goed in vrouwenthrillers. Het genre is er zelfs groot mee geworden. En foute mannen bestaan niet zonder een flinke dosis seksuele spanning...
Dertien Ladies op Crime schrijven een spannend kort verhaal met een vleugje erotiek.

€ 4,99
ook als ebook verkrijgbaar


MOEDERS -
COLUMN BUNDEL

Een bundeling van columns geschreven voor Libelle.

Dit ebook is een bundeling van mijn mooiste columns die ik geschreven heb voor Libelle. Het zijn observaties en karaktertekeningen van mensen en ontmoetingen; blader mee in mijn leven

€ 1,00